Lekker Koffie van Van Tienen

Espresso Machine – Alle Soorten en Maten Uitgelegd

Op zoek naar een nieuwe espresso machine? Is uw oude apparaat kapot, of wilt u graag een ‘upgrade’ van uw oude vriesdroog of liquid koffiemachine? Dan bent u bij Van Tienen aan het juiste adres. Wij leggen u graag uit wat een espresso machine precies is en welke soorten er verkrijgbaar zijn. Zo weet u zeker dat u een apparaat vindt dat het beste bij uw bedrijf en situatie past.

Wat is een espressomachine (of espresso apparaat) eigenlijk?

Koffiemachines zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Zo zijn er koffieautomaten die zijn gemaakt om vooral zeer snel een kopje koffie te zetten. Maar bij espressomachines gaat het over het algemeen niet om de snelheid waarmee de koffie wordt gezet. In plaats daarvan zijn espresso apparaten gemaakt om de lekkerste koffie te maken, door middel van versgemalen bonen. Zodra er op de knop wordt gedrukt, worden de bonen gemalen. Daarna wordt het hete water onder hoge druk door deze bonen geperst. Het resultaat? Een heerlijk vers kopje koffie.

Maar ook espressomachines zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen voor een halfautomatisch of volautomatisch apparaat. Daarnaast zijn er verschillen in apparaten in snelheid, merk, of ze geschikt zijn voor thuisgebruik of voor op kantoor, grootte en nog veel meer. Ook kunt u natuurlijk kijken naar echte horeca espressomachines, die we bij Van Tienen ook aanbieden. Kortom, er zijn verschillende soorten espressomachines, maar gelukkig kunnen wij u precies uitleggen welke bij u past.

Halfautomatische of volautomatische espresso machine?

Dus, gaat u voor een halfautomatische of volautomatische machine? De keuze tussen een halfautomatisch en volautomatisch apparaat kan het beste gebaseerd worden op gemak en eventueel een voorliefde voor het maken van uw eigen koffie. Het verschil zit namelijk in de piston. Vandaar dat halfautomatische machines ook wel pistonmachines worden genoemd. Bij pistonmachines bent u zelf verantwoordelijk voor het vullen van de filterhouder met gemalen bonen. Dit ziet men met name terug bij machines geschikt voor de horeca, zoals de WMF Espresso. In een restaurant of café moet men de gasten immers het perfecte kopje koffie kunnen voorschotelen.

Maar als we het hebben over koffiemachines voor zakelijk gebruik, kiezen de meeste mensen toch voor een volautomatische espressomachine. Natuurlijk wil u uw collega’s en klanten voorzien van goede koffie, maar dit mag niet ten koste gaan van het gebruiksgemak. Het zou niet handig zijn als iedereen stuk voor stuk de bonen voor zijn eigen kopje in de piston zou moeten doen, om zo één kopje koffie te maken. Daarom kan u met een volautomatisch apparaat makkelijk verse koffie zetten met versgemalen bonen. Met één druk op de knop zet u (afhankelijk van het apparaat) gemakkelijk een espresso, americano, cappuccino of zelfs een latte macchiato.

De meeste espressomachines van Van Tienen zijn volautomatische apparaten. Van een redelijk eenvoudig apparaat zoals de Jura Ena Micro 1 tot een uitgebreide machine voor het hele kantoor (zoals de Van Tienen Perto Instant type 5 Cool), we hebben een heel breed aanbod. Maar als u dan eenmaal hebt gekozen voor een half- of volautomaat, welk merk moet u dan hebben?

Welk merk past bij uw situatie: Jura, Douwe Egberts, Nescafé, Cino, Bravilor of toch Reneka?

Heeft u wel eens gehoord van bovenstaande merken? Stuk voor stuk bieden ze goede espressomachines aan. Verschillen in smaak zijn er nauwelijks, dus voor welk merk u kiest, is erg subjectief. Misschien heeft u eerder een apparaat gehad van Van Tienen of juist Nescafé en was u daar erg tevreden over. Maar u kunt bijvoorbeeld ook nadenken over het design van het apparaat. De machine heeft een belangrijke plaats in de keuken van het kantoor. Dus wanneer u graag professionaliteit uit wilt stralen, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de Douwe Egberts Promesso, die een design-award heeft gewonnen, of natuurlijk een apparaat van Jura. Juramachines zijn immers allemaal zeer fraai vormgegeven.

Maar als u echt niet weet welk merk u moet kiezen, kunt u gewoon contact opnemen met de koffie-experts van Van Tienen. Onze collega’s weten het beste te vertellen welk apparaat en welk merk past bij uw wensen, eisen en budget.

Horeca espresso machine

Wel moeten we hierbij nog een laatste categorie espressomachines vermelden, namelijk de horeca espressomachine. Wij bieden horeca-apparaten aan van WMF en Reneka, die beide koffiemachines maken van zeer goede kwaliteit met ontzettend veel verschillende functies. Ze beschikken bijvoorbeeld over een voorverwarmer voor koffiekopjes, een stoompijpje, geïntegreerde koffiemolen en nog veel meer. Er is dus van alles mogelijk.

Heeft u vragen, of heeft u meer informatie nodig welke espressomachine of horeca-apparaat het beste bij uw bedrijf past? Neem contact met ons op en bel 085 20 20 720 of kom langs in onze showroom!