Afgelopen week heeft de algemeen directeur van Simon Lévelt de donatie namens Lévelt en vantienen overhandigd aan het Pronatur cupping center in Peru. Het bedrag zal gebruikt worden om kwaliteitscontroles te verbeteren, boeren die groene koffie komen brengen krijgen direct feedback over de kwaliteit van hun koffie. Dat is niet alleen belangrijk om de prijs vast te stellen maar ook om steeds een hogere kwaliteit te realiseren.

Pronatur werkt met biologische boeren, twee van de vier zijn tevens fairtrade gecertificeerd. Door de certificering profiteren zij van de minimum fairtrade prijs én de fairtrade premie. Met deze premie hebben de boeren dit jaar nieuwe overkapte droogbedden aan kunnen schaffen. Door klimaatverandering wordt het namelijk steeds moeilijker om de koffie buiten te drogen. In het oogstseizoen kan het regelmatig regenen, de droogbedden kunnen het vochtgehalte in de groene koffie snel verlagen wat zorgt voor een betere kwaliteit!

De biologische koffie van Pronatur maakt deel uit van de melanges van de vantienen frew brew gold en vantienen fresh brew dark roast.

Donatie voor Pronatur cupping center in Peru

Goeie service

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar voor service & onderhoud.

Onafhankelijk

Wij zijn een onafhankelijke dealer en voorzien je altijd van een eerlijk advies op maat.

Koffiespecialist

Wij denken graag met je mee over de best passende koffievoorziening.