ZEELAND – Het terrein aan de Reekseweg/Middenpeelweg in Zeeland vormt vrijdag 27 en zaterdag 28 maart het vertrouwde decor voor de jaarlijkse Halfvastenfeesten. Het tweedaagse muziekevent, traditiegetrouw de kick-off van het festivalseizoen, krijgt dit jaar een extra speciaal karakter. De dertiende editie van het spektakel wordt namelijk uitgebreid met een gratis circus van internationale allure: Circus Maximum. Kinderen, ouderen en mensen met een beperking uit Reek, Schaijk en Zeeland mogen op 25 en 26 maart gratis een bezoek brengen aan een van de circusvoorstellingen.  


Met het mogelijk maken van het gratis circusbezoek keert de Stichting Halfvastenfeesten terug naar de basis. “Ook bij de edities van 2008 en 2009 konden wij alle schoolkinderen in de gemeente Landerd een gratis circusbezoek aanbieden”, vertellen Harold van Tiel en Jos van den Broek namens de stichting. “In 2020 willen wij deze actie graag herhalen en ook kwetsbare doelgroepen als ouderen en mensen met een beperking een onvergetelijke middag bezorgen.” Harold en Jos onderstrepen hiermee het sociaal-maatschappelijke karakter van het evenement én de oorspronkelijke filosofie van de Halfvastenfeesten. “We zijn ooit begonnen vanuit de gedachte dat we als plaatselijke horeca-ondernemers graag iets terug wilden doen voor de gemeenschap. Een gratis circus past perfect in die filosofie.”


Met Circus Maximum komt een circus van internationale allure naar Zeeland. Harold en Jos: “Het is een heel compleet en gloednieuw circus met alles erop en eraan. Prachtig voor de kinderen, maar ook voor ouderen en mensen met een beperking een heel mooi uitje.”


Circus Maximum
Circus Maximum beschikt over een grote tent met modern design en comfortabele zitplaatsen die plaats biedt aan 1000 personen. De voorstelling duurt twee uur inclusief pauze en is geschikt voor alle leeftijden. Een van de hoogtepunten van de voorstelling is het optreden van de Tsjechische waaghals Ladislav Kaiser. Hij balanceert – al dan niet geblinddoekt – op een hoogte van 8 meter op een dunne staalkabel boven de circuspiste. Ook de Italiaanse Stefania werkt hoog boven de grond, in een poëtische act aan de ringtrapeze. Op veilige hoogte en bijna aanraakbare afstand van het publiek jongleert Aron in hoog tempo met verschillende objecten, buigt slangendame Neyenne zich in allerlei ongelooflijke posities en toont het duo Kaiser een spannende messenwerp-act. De Portugese clown Marco Mariani maakt zijn rentree met nieuwe, verrassende en bovenal grappige optredens. Natuurlijk treden ook de vrolijke honden van Nadja op en het duo Donnert doet verbazen met hun ‘Pas de Deux’: een artistiek ballet op de rug van twee ronddravende hengsten.


Informatie over circusbezoek
Informatie over de gratis toegangsbewijzen voor de voorstellingen van Circus Maximus op het Halfvastenterrein worden in een later stadium bekendgemaakt. Houd hiervoor de komende weken Arena in de gaten.


Line-up Halfvastenfeesten 2020
De dertiende editie van de Halfvastenfeesten vindt plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart en op het festivalaffiche prijken de namen van tientallen spetterende acts. Zoals altijd is de organisatie van het evenement er weer in geslaagd een programma neer te zetten dat klinkt als een klok. Onder anderen Jannes, The Partysquad, Henk Dissel, Stefan & Sean, Arjon Oostrom, Staal met Glazen, Meuk, The Boy Next Door, Repop, Johnny 500, het Foute Uur van QMusic, Billy the Kit, Sjieke Bazen, Steam en Wilbert Pigmans komen 27 en 28 maart naar Zeeland. En de komende tijd worden er nóg meer acts bekendgemaakt.


Tickets
Een kaartje voor vrijdag 27 of zaterdag 28 maart kost in de voorverkoop 26 euro. Wil je beide dagen gaan? Haal dan een combiticket voor 36 euro. Meer informatie over het programma en de verkoopadressen vind je op www.halfvastenfeesten.nl


‘Vier fantastische dagen’
“In combinatie met het circus op 25 en 26 maart worden het dus vier fantastische dagen in Zeeland”, stellen Harold en Jos, die druk in de weer zijn met het werven van sponsors die het evenement een warm hart toedragen en willen ondersteunen. “Het Halfvastenspektakel staat en valt met de samenwerking van allerlei mensen. Van bezoekers en vrijwilligers tot ondernemers. Met z’n allen gaan we proberen om er weer een topfeest van te maken.”

Halfvastenspektakel Zeeland wordt uitgebreid met gratis circus

Goeie service

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar voor service & onderhoud.

Onafhankelijk

Wij zijn een onafhankelijke dealer en voorzien je altijd van een eerlijk advies op maat.

Koffiespecialist

Wij denken graag met je mee over de best passende koffievoorziening.